Online Diary MY FAKE IS ORI: Pesan Untuk Diri Sendiri Weh

Wednesday, January 1, 2014

Pesan Untuk Diri Sendiri Weh


Setiap kali terlewat hantar esaimen,
Sampai kena pergi menghadap yang berhormat, terkejar sana sini tak cukup tanah,
Kau berazam tak nak buat macam tu dah.

Setiap kali kau kelam kabut taip esaimen sampai stress,
Kau buat azam jugak tak nak jadi macam tu lagi.

Setiap kali kau study last minute sampai nak pecah kepala otak,
Kau buat lagi azam poyo kau tu tak nak jadi macam tu lagi.

Dan setiap kali result keluar (walaupun result sekadar memuaskan hati sendiri),
Kau buat azam baru lagi nak tingkatkan prestasi.

Bertambah pulak dah masuk fasa praktikum ni,
Kau menambahkan senarai azam kau,
Tak nak buat RPH last minute dan tak nak tangguh kerja.

Masalahnya….
Setiap kali kau renew azam yang sama tu…
Macam tak bermakna lah pulak renew tu…
Kalau dah setiap sem sama je….

So… kau dengar eh
Dah masuk tahun terakhir ni…..
Sila-silalah buka pintu hati tu nak setelkan azam2 kau yang direnew setiap sem ni, boleh?
Almaklumlah… alam kampus ni sekali je dalam hidup.
Alam kerja pulak sampai ke tua kena hadap.
So… maniskan segala kenangan alam kampus sementara masih ada…

Eeee…. Macam sedih sangat jeee aku taip ni…
(serius sedih)

Setahun tu…pejam celik pejam celik, setel dah…
(dah lah sambil taip dengar lagu Galau)

L

So… selamat menjalani tahun 2014 kepada anda dan diri aku ni…

*galaunya jiwa aku…..

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 any idea?:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen