Online Diary MY FAKE IS ORI

Monday, April 22, 2019

Welcome Back


Lama gila tak menaip. Lama gila tak buka blog ni. Pastu sekarang aku nak taip apa? LOL. 

Aku cuma rindu nak menaip je. Almaklumlah, sekarang taip RPH pun pendek2 je. Bertambah pendek RPH tu bila taip time malas nak mampus. Acah aku rindu zaman assignment belambak - bapak banyak kena taip. Mana tak banyak, kalau dah tangguh je kerjanya, pastu nak settle dua tiga assignment dalam dua hari. Gila! Tapi tu lah, gila tak gila...selamat dah pun belajarnya.

So sekarang ni aku nak taip apa. 

Blog pun masih sama decorationnya. Suruh member yang buatkan. Zaman belajar punya style. Tak kose aku nak ubah-ubah. (eh, jap! apsal aku rasa yang member aku buatkan tu style lain..ok! confirm ni aku yang ubah, ambil template dari blogger mana ntah - ok sorry kawan..seriussssly susah dowk nak coding ubah2 style blog ni..lagi senang ko deco rumah ko dari deco blog ni okehhh)

Followers sama jugak. Ntah bertambah ntah berkurang pun tak pernah aku ambil kisah.

Pastu apa lagi ek?

Sekarang berlambak media sosial. Sampai blog ni pun aku pun tak tahu statistiknya dalam kalangan pembaca dan pengguna itu bagaimana. Huhu. Kalau tanya aku, memang nampak macam menurun lah grafnya - sebab aku pun dah tak tulis di blog dan dah tak baca pun blog orang kehkeh. Sekarang belambak orang pakai FB, Instagram, twitter, ...haa apa lagi...listkan sendirilah. Aku listkan media sosial yang aku pernah buat akaun je. Twitter je aku dah tutup akaun. Rasa semak pulak nak banyak-banyak. 

Oh, ya! Aku pun pernah buat akaun tmblr! Pastu aku tengok amende ntah natang tu, tak reti ah. So aku tak ingat aku dah tutup akaun tmblr tu atau aku bior je tak aktif. Aku buat pun pasal ada member sorang ni banyak update kat situ, aku dengan hobi suka nyebok hal orang gitulah, sanggup buat akaun nak stalk kenkonon...sekali boringggggg.

Ok lah, aku rasa macam dah dapat mood nak menaip. Dapat mood nak menaip tu bukan maksudnya aku akan terus membebel panjang berjela dalam post ni ek. Maksudnya...macam insyaAllah.. akan ada next post..

Aku rasa berani dan taks egan nak tulis pepanjang pasal...aku rasa dah takde sapa kisah pun nak baca sangat aku tulis ni...hikhik...

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, May 31, 2018

Setelah Sekian Lama




Bertemu kembali (tak tahu bertemu siapa - syok sendiri). Setelah sekian lamanya. Sangat lama. Huhuhu. 

Well well well... Aku pun sewel. Setelah sekian lamanya tidak menaip.

Life changed. Married. Anak sorang. Kerja pun dah tahun keempat ni. Even belum sah jawatan (face palm). Moved - sekarang duduk ceruk kampung. 

Nak cerita apa? Just rindu nak menaip. 

Bye.

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, August 24, 2015

Erti Sekeping Seringgit

selama seminggu aku cuba survive
dalam bank dah kering kontang
eh belum, ada lah sedikit (yang sangat sedikit), buat backup saat genting

buat masa ni belum berapa genting lagi
sebab mujur duit raya yang aku dah tukar singgit-singgit tu
masih ada lagi bakinya

dengan berbekalkan duit singgit-singgit tu (yang aku tak tahu berapa jumlahnya, malas nak kira)
aku buat bayo tol hari-hari, aku buat makan kat kantin, buat topup minyak sikit2..

dan untuk sisa-sisa terakhir khidmat duit seringgit-seringgit tu...
aku raikan di stesen minyak

tak dan rasanya nak tunggu gaji esok,
memang mintak disua2 tangki kereta ni

berapa lama aku dok kira singgit... dua ringgit...tiga ringgit...sampai dua puluh ringgit....

begitulah lamanya cashier tu pun mengira seringgit...dua ringgit...tiga ringgit...sampai kompem dua puluh keping.

dari jauh pam tu aku berjalan ke kaunter pegang dengan cermatnya dua puluh keping seringgit...

yang sememangnya sangat bermakna pada ketika itu...
yang akan ditangisi sekiranya hilang tiba-tiba...
yang mana selepas ditolak, hanya berbaki cukup untuk menampung tol dan makan esoknya...

dan apa lagi kau nak dustakan?
janji Allah itu pasti...

semuanya akan cukup... syarat yakin

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen