Online Diary MY FAKE IS ORI: Rooftop Rant by Hlovate

Friday, December 13, 2013

Rooftop Rant by Hlovate

Hye.
Hari ni dah selesai pulak dengan Rooftop Rant oleh Hlovate. (again)

Alkisahnya….

Trisy – budak sekolah. Sentiasa keseorangan. Anti sosial. Diabaikan keluarga. Insan yang ada dalam hidupnya adalah orang gaji dari seberang tu ajelah – Buk Jah. Selalu ponteng kelas tuisyen. Macam-macam cara dibuat untuk melepaskan segala rasanya. Sampailah satu hari dia melepak di atas sebuah bumbung dan terjumpa Jade.

Jade – budak diploma dalam Mass Com. Kerja dia hanya melukis – jual burger. Port dia di atas bumbung tu lah untuk melukis. Ambil Mass Com pun sebab mak ayah bising. Mak ayahnya tak suka dia melukis. Sentiasa membandingkan dirinya dengan abang dan adiknya. Dan dia tak suka itu.

Di atas bumbung tu lah mereka mula menjadi kawan yang sangat rapat.
Masing-masing lega sebab akhirnya jumpa juga dengan orang yang berada di atas bot yang sama tapi cabin yang lain.

Hanya dengan satu kejadian masing-masing mula mengejar kebahagiaan yang dicari walau dalam payah.

Semestinya mereka jumpa apa yang mereka mahu setelah sekian lama. Memang kena sabar. Dan Allah takkan berikan ujian melebihi kemampuan hambaNya.

So dalam novel ini memang selalunya aku rasa terjadi dekat budak2 luar sana. Yang kadang-kadang mereka rasa tak ada siapa yang faham mereka.

Atau berlaku sebab mereka cuma mahukan perhatian. So apa yang kita nampak dekat budak remaja yang ntahpape tu, mungkin cerita mereka juga sebahagian daripada episode dalam novel ini?

Bila mana mereka rasakan… there’re times when strangers are like family and family are like strangers.

So enjoy reading.
sumber imej: Google


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

2 any idea?:

wanariahamiza said...

Buku-buku Hlovate yang saya beli semua dah rosak dalam banjir. Tak sempat baca pun. :(

farsyah said...

ye ke Wan...

sedihnya...

Tak pe lah.. ada hikmah tu..

Sabar ye.. :)

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen