Online Diary MY FAKE IS ORI: Tips For Writing To Heal

Sunday, January 5, 2014

Tips For Writing To Heal



Find a time and place where you won’t be disturbed.
(Masalahnya bila aku dok sorang2, tulis tak jugak. Berangan yang lebih)

Write continuously for at least 20 minutes.
(Yang ni…. Hehe. Memang tak pernah nak istiqamah lagi arr)

Don’t worry about spelling or grammer.
(Yes! Yang ni perlu untuk memastikan kelancaran menulis tanpa tersekat. Sampai idea dah kering, baru cek balik)

Write only for yourself.
(Kadang2 tak pernah nak menjadi sangat. Ada je yang sibuk nak baca apa aku tulis. So dah tak jadi only for yourself lah kan hehe)

Write about something extremely personal and important for you.
(Pernah buat. Tapi kantoi. Taubat dah… tapi buat lagi. Hehe. Setakat ni tak kantoi lagi ^^ - personal and important tuuuu)

Deal only with events or situations you can handle now.
(Yang ni no komen ngaaaa)

*banyak pulak kan alasan daku.

*orang banyak alasan memang tak akan berjaya.

*tips menulis ihsan daripada carian google. ^^


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

3 any idea?:

guestwho? said...

i think writing is to transfer writer's messagge to reader. expect what readers try to think with your writings.

farsyah said...

yup.
absolutely.

sebab tu kadang2, pembaca dan penulis tak boleh saling menyalahkan.

sebab tak semstinya apa yg nk disampaikn penulis dapat diterima dgan tepat oleh pembaca.

dan tak semestinya apa yg pembaca faham dan tafsir, sama dgan pmikiran penulis.

cuma pendapat peribadi.

btw - siapa ya guestwho? ni?

guestwho? said...

me? just a blogwalker mybe

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen