Online Diary MY FAKE IS ORI: NO MORE SADNESS NO MORE STRESS

Monday, October 8, 2012

NO MORE SADNESS NO MORE STRESS


mungkin untuk melupakan perkara yang sudah satu perasaan yang jerih. kenangan yang paling manis atau sebaliknya. bagaimana cara mengatasinya? memaafkan. itu sahaja penyejuk hati pedamai jiwa. kadang-kadang tak perlu lupakan kerana itu sudah menjadi sejarah yang perlu diambil iktibar atau sebagai kenang-kenangan.


ya! nak ceria? mudah sahaja. jaga hubungan dengan Allah, jaga hubungan dengan manusia.bila hati gundah gulana, semestinye diri tertekan yang jika tiada pedoman, kadang-kadang ke kancah hina perginya. selepas sihatkan hati dan jiwa, berikan kekuatan pada lahiriah dan nurani. jangan nafikan hak manusia untuk rasa gembira. sesungguhnya satu pelukan mampu menenangkan jiwa yang resah. percayalah! ia benar! sentuhan daripada pelukan itu yang akan memberi debunga dalam hati. cubalah!


di atas hanya sebahagian dan sebagai panduan. kita punya cara berbeza. asalkan dapat buang lara, sudah cukup mencapai tujuan. bertebaranlah kita menyuntik senyuman semangat dalam jiwa- ubat pada jasad yang perlu teruskan kehidupan.


sumber gambar: facebook
*klik pada gambar untuk pembesaran imejKalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

0 any idea?:

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen